El ple municipal debatrà una moció de denúncia del caràcter patriarcal i de classe de la Justícia Espanyola

Després de conèixer la sentència del cas de “La manada” ens trobem altra vegada amb l'evidència que el sistema judicial espanyol és clarament patriarcal i vulnera el dret de les dones a viure una vida digna i lliure. Les decisions judicials no són mai una aplicació directa de les lleis, sinó que hi ha  interpretació personal de qui les aplica i, per tant, estan sustentades pels sistema patriarcal.

En primer lloc, considerem un despropòsit jurídic i polític minimitzar el que va ser un delicte de violació grupal, a un abús sexual.  Qualsevol acte sexual sense consentiment és violació. La sentència no només nega la violència si no que es desentén de les múltiples formes en què s’està exercint. Només sí és sí.

En segon lloc, tot el procés judicial ha estat en si, una mostra de la violència institucional que vivim les dones quan denunciem per violència masclista. En el cas de “La manada” s’han reproduït una vegada més, de manera clara i evident, els estereotips de gènere i l’hostilitat i el qüestionament per part sistema judicial vers la supervivent. No podem tolerar la vulneració del relat de la persona agredida i del seu dret fonamental a la intimitat atacat per uns mitjans de comunicació còmplices de la justícia patriarcal, fomentant la victimització secundària.

Finalment, davant l'evidència d'un sistema judicial que ens ataca en comptes de protegir-nos, legitimem l'autodefensa feminista davant les agressions masclistes que dia a dia patim les dones. Fem una crida a recuperar l'esperit de la Vaga Feminista del passat 8 de març i a autorganitzar-nos per respondre amb contundència a un sistema judicial i a un estat que ens vol callades, atemorides i submises.

Per tots aquests motius, des de la Regidoria de Feminismes i Alliberament LGTBI, encapçalada per la nostra companya Laura Munt, s'ha presentat una moció pel proper ple municipal del 31 de maig de 2018 en la que es proposen  els següents acords:

Primer.- Donar tot el suport a la víctima superviventde la violació perpetrada per “la manada” així com també, a totes les víctimes d’aquest sistema patriarcal.

Segon.- Rebutjar la sentència i denunciar el caràcter patriarcal i de classe de la justícia espanyola. En aquest sentit, l’Ajuntament de Molins de Rei dona suport a l’acusació particular, que manté que els fets són constitutius d’un delicte d’agressió sexual , violació, i no tan sols d’abús sexual com ha acordat la sentència.

Tercer.- instar al Parlament de Catalunya a impulsar urgentment un ordenament jurídic propi en el marc republicà amb perspectiva feminista.

Quart.- Fer una crida al moviment feminista per, seguint amb l'esperit de la Vaga 8M, respondre conjuntament a l'ofensiva de l'Estat contra nosaltres i a construir plegades una República Feminista.

Cinquè.- Treballar per esdevenir un municipi lliure de violència. En aquest sentit, el consistori es posicionarà sempre al costat de qualsevol víctima de la violència masclista que tingui lloc en el municipi i li oferirà tot el suport jurídic i material que li sigui necessari.​

Setè.- Fer públics aquests acords tant a la web com a les xarxes social d’aquest Ajuntament.

Vuitè.-Notificar aquest acord a les entitats Col·lectiu de dones Les Heures, Casal de la Dona de Molins de Rei iLGTBI Violeta + i a les institucions següents: l’ Audiència provincial de Navarra, el Ministerio de Justicia, el Consejo General del Poder Judicial (CGPJ), el Ministerio de Sanidad, Servicios Sociales e Igualdad, el Parlament de Catalunya, la Conselleria de Justícia de la Generalitat de Catalunya, l’ Institut Català de les Dones, l’Il·lustrecol·legi d'advocats de Barcelona, l’Associació Catalana de Municipis, la Federació de Municipis de Catalunya, la Diputació de Barcelona, el Consell Comarcal del Baix Llobregat