L'edició d'enguany dels Tres Tombs incorporen canvis per millorar en el benestar animal

Aquest diumenge 25 de febrer es celebrarà a la nostra vila una nova edició dels Tres Tombs. Com consta en un dels punts de l'acord de govern signat pel Pdecat, CUP i ERC, en l'edició d'enguany s'han introduït alguns canvis per aprofundir en la defensa dels drets dels animals.

Per una banda s'ha treballat en un recorregut dels Tres Tombs que no tingui trams de patiment pels animals i per això s'ha eliminat la pujada del carrer Pare Manyanet, modificant així el recorregut per carrers més planers. Per altra banda s'ha iniciat un debat per explicar quines són les càrregues dels carros i limitar-les en els casos que es demostrin que son excessives.

Totes aquestes mesures s'han treballat en reunions entre el govern municipal i l'Associació dels Tres Tombs de Molins de Rei i posteriorment continuarem valorant amb totes les parts implicades com podem continuar implementant mesures per garantir el benestar animal en següents edicions.

Des de la CUP entenem que el debat sobre els drets dels animals va molt més enllà del debat específic sobre els Tres Tombs i cal afrontar-lo amb tota la seva globalitat i amb la participació del màxim d'agents socials i polítics de la nostra vila que vulguin treballar-hi. Des de l'Ajuntament també habilitarem els espais de debat necessaris per continuar aprofundint en una vila que aposta també pel benestar animal.

Veure article "Molins de Rei: vila per al benestar animal" de Josep Raventós (CUP), regidor de Medi Ambient a l'Ajuntament de Molins de Rei

Veure article de Carles Ros (CUP), regidor de Cultura a l'Ajuntament de Molins de Rei, publicat a la revista dels Tres Tombs 2018