El govern menteix sobre la diagnosi de les necessitats i recursos de les persones amb (dis)capacitat

La CUP  formava part del govern que l'any 2019 va encarregar una diagnosi a la consultoria EDAS per trobar les necessitats i recursos de totes aquelles persones amb diversitat funcional.   Després de demanar sense èxit al govern actual, en diferents espais, que ens fessin arribar aquesta diagnosi, la CUP al ple ordinari del mes de novembre vam tornar a demanar-la i la resposta de la regidora ens va alertar.

 

Abans de les eleccions municipals del 2019, el govern municipal i en concret l'exregidora i presidenta de l'Àrea de Serveis a les Persones, Sílvia Guillen, va encarregar una diagnosi de les necessitats i recursos en l'àmbit de l'autonomia personal, la salut mental i la diversitat funcional a una consultoria.

En la nova legislatura, el govern del PSC va crear la regidoria de (Dis)capacitat, i a finals del 2020 la CUP vam preguntar sobre l'estat d'aquesta diagnosi en una comissió informativa, ja que el govern no feia res. Ho vam tornar a preguntar el primer trimestre del 2021 i la resposta de la regidora va ser que havien de parlar amb la consultora EDAS, perquè hi havia coses que s'havien de modificar.

En el ple ordinari de novembre de 2021, aprofitant que es presentava l'aprovació del manifest del 3 de Desembre dia Mundial per les Persones amb Discapacitat, ho vam tornar a preguntar. I  no només això, sinó que també volíem que se'ns fes arribar aquesta diagnosi amb les propostes d'acció. Alhora,  vam tornar a expressar la nostra voluntat de trobar un espai per reunir-nos amb entitats, associacions, govern i diferents membres dels grups municipals. La resposta per part de la regidora va ser sorprenent i decebedora. Textualment, va dir: que no era cap diagnosi sinó un estudi dels serveis que hi ha a la vila, que la consultora no ha fet cap aportació i que les entitats i associacions no estaven gens satisfetes amb els resultats.

Davant d'aquestes afirmacions ens vam posar en contacte amb algunes entitats i associacions per verificar les paraules de la regidora i al cap de pocs dies vam descobrir que la consultoria va fer arribar un informe general de propostes per aplicar a la vila i les entitats i associacions sí que estaven satisfetes amb aquesta diagnosi i amb  les seves propostes d'acció. Enfront d’ això, la CUP vam demanar que ens fessin arribar la diagnosi, les propostes d'acció i convocar una reunió per parlar-ne.

Aquesta reunió es va produir el dijous de la setmana passada on se’ns va admetre que durant aquest temps no havien estat treballant en la  diagnosi i que la voluntat del govern, actualment  és elaborar un Pla de (dis)capacitat finançat per la Diputació de Barcelona. 

Per la CUP fer un pla quan ja tenim una diagnosi amb propostes d’acció no és la solució. A partir d’aquesta diagnosi i propostes d’acció s’hauria d’haver iniciat, fa temps, les millores cap a totes aquestes persones. Demanem al govern municipal que es posin a treballar el més ràpid possible. Que materialitzin aquestes propostes que ens va fer arribar la consultoria. 

Cal seguir millorant Molins de Rei per a totes aquelles persones que ho necessiten, a comprometre's amb aquestes associacions i entitats que dia a dia estan lluitant per millorar la qualitat de vida d’aquestes persones, i també demanem la creació d’una Taula d’Atenció a la (dis)capacitat a la nostra vila.