Notícies de Molins

Les eleccions municipals de diumenge 28 de maig de 2023 van reconfigurar la Sala de Plens però res massa lluny del que s’esperava.

Al Ple ordinari del mes de maig, des de la CUP Molins vam preguntar obertament al govern per què durant l’any 2021 no s’havien dut a terme ni la inspecció d’habitatges buits a la vila ni l’elaboració d’un nou Pla Local d’Habitatge (l’anterior està caducat des del 2017), ambdues actuacions dotades amb recursos als pressupostos municipals. 

En una reunió a mitjans de gener amb el govern i, en particular, amb els regidors Zaragoza i Enseñat, en la qual comentàvem la proposta de pressupostos del govern per l'any 2022 i fèiem les nostres propostes com a CUP, vam demanar explícitament un informe sobre l'estat d'actuacions en matèria d'inspecció d'habitatges buits.

Des de la CUP no creiem que a Molins i faltin places d'aparcament, sinó que hi sobren cotxes. La política de mobilitat ha de ser dissuasòria de l'ús del cotxe privat per dins de Molins, excepte, evidentment, casos de necessitat que haurien de quedar regulats (gent gran, mobilitat reduïda, càrrega i descàrrega regulada de vehicles comercials, etc.). En tot cas caldria plantejar, si fos necessari, aparcaments dissuasoris a zones més perifèriques per poder moure's a peu o bicicleta per la vila; així com acollir les persones que vinguin de fora i no facin servir el transport públic.

La classe treballadora estem vivint un atac a les nostres condicions de vida i aquest atac té un culpable clar, la burgesia. No existeix capitalisme sense crisi i aquesta forma part de la forma en la que el capitalisme es reestructura per garantir l’acumulació i la taxa de guany de la classe dominant mentre la classe treballadora

En el ple municipal ordinari del mes de març, des de la CUP vam presentar una moció mitjançant la qual demanàvem que s’obrís el debat sobre una eventual participació ciutadana directa en en els òrgans de decisió de l’empresa pública municipal Molivers. Al mateix temps, demanàvem que es permetés una major participació i implicació dels regidors de l’oposició en aquests òrgans. 

El sistema d’immersió de Catalunya compta amb el consens de tota la comunitat educativa i és l'instrument del qual disposem per fer possible la igualtat de tot l'alumnat del nostre país, independentment del seu origen. Un model que garanteix la cohesió social, la no segregació per motiu de llengua i que permet que tot l’alumnat adquireixi la plena competència en les dues llengües oficials.

Després de tdies de vaga i mobilitzacions, i davant l’immobilisme i l’actitud de menyspreu del conseller d’Educació, Josep González Cambray, vers les demandes de la Comunitat Educativa els sindicats han demanat al President Aragonès i al Govern que mediï en aquest conflicte i, lamentablement, tant el President com el conjunt del Govern han blindat la posició immobilista del Conseller.

Pàgines