46 treballadores i el 100% del govern municipal de l'Ajuntament de Molins van secundar la Vaga Feminista

46 treballadores de l'Ajuntament van secundar la Vaga General Feminista del 8 de març, de les quals un 78,26% eren dones i un 21,74% eren homes. De les persones adherides a la vaga, un 71,71% van adherir-se a l'aturada de tota la jornada recolzada per sindicats com la CGT, COS, CNT, IAC, Cobas, etc, mentre que un 28,29% van adherir-se a l'aturada de 2 hores convocada per CCOO i UGT.

El seguiment en el govern municipal va ser del 100% ja que totes les regidores i regidors de la CUP, ERC i PDECAT van secundar la vaga. Els càrrecs electes de l'oposició van adherir-se algunes d'elles també però no es pot conèixer amb exactitut el seguiment perque el seu règim retributiu són per dietes d'assistència a ple.

Amb els diners que s'han descomptat a totes les treballadores i càrrecs electes que han fet vaga s'ha recaptat 4.162,42€. Per acord del govern municipal, aquest import es destinarà a campanyes i accions de la Regidoria de Feminismes i Alliberament LGTBI.

L’edició d’enguany del 8 de Març, dia de la Dona Treballadora, ha esdevingut una data històrica pel moviment feminista perquè en aquest 2018 les mobilitzacions han estat molt nombroses i el seguiment de la Vaga General Feminista també ha sobrepassat totes les previsions inicials. Les mobilitzacions a Molins es van iniciar pel matí, amb un seguit d’actes a la Plaça de les Dones, organitzats pel Grup de Dones Les Heures, i que tot seguit va donar pas a una cercavila de més de 200 persones que va recórrer els principals carrers de la vila. Al vespre, la manifestació encara va ser més nombrosa, i més de 500 persones van participar en la manifestació feminista més important de la història del nostre municipi.

Des de l’Esquerra Independentista ens vàrem sumar a la Vaga General i a les mobilitzacions. Amb l’entrada de la CUP al govern municipal, la Regidoria de Feminismes i Alliberament LGTBI, encapçalada per Laura Munt, ha afrontat aquest primer 8 de Març amb un manifest institucional donant suport a la Vaga Feminista i que va ser llegit a la plaça de la Vila per diferents dones treballadores d’àmbits diversos.