Aprovada la moció sobre els drets de les persones Trans amb l'abstenció del PSC

Ahir va ser el Dia Internacional per la Visibilitat Trans i el passat dijous es va portar a ple una moció sobre el Dret de les persones Trans i la Llei Trans del Congreso. Tothom hi va votar a favor menys el PSC.

El 2020 a Catalunya s'han registrat un total de 173 denúncies per agressions a persones LGTBI, a més a més hi ha hagut un augment del 41% d'agressions homofòbiques registrades durant els últims dos anys.
Exigim a l'estat Espanyol, concretament al PSOE que deixi de bloquejar i posar bastons a les rodes perquè la llei Trans pugui ser presentada i aprovada al Congrés dels diputats.

També demanem al govern de la Generalitat a comprometre's a desenvolupar la llei 11/2014 per garantir els drets de les persones trans, lesbianes, intersexuals, bisexuals i gais i a mobilitzar tots els mitjans i recursos necessaris per efectuar-la.

I sobretot el que no permetrem és a blanquejar els discursos d'odi de l'extrema dreta, que només serveixen per justificar les agressions LGTBI-fòbiques, aquests ens hi trobaran de cara, sempre!

En l'àmbit municipal, i ara que he escoltat a la regidora feminisme i de les persones LGTBI, recordem que quan estàvem a govern, la CUP vam iniciar un Pla Local LGTBI que en el ple de maig del 2020 es va aprovar i ens agradaria saber que s'ha fet des de llavors fins ara per què cal que l'administració pública pugui garantir, a les persones trans que pateixen o es troben en risc de patir qualsevol classe de violència o discriminació, el dret a rebre de manera immediata una protecció integral, real i efectiva.

També ens sembla importantíssim, i que ja ho inclou el Pla com accions que els cossos policials i tots i totes les treballadores municipals rebin formació sobre com acompanyar episodis d'agressions o discriminació envers aquests col·lectius.

I també demanem que a la web de l'ajuntament a la pàgina principal hi hagi el SAI i el SIAD, que creiem que són dos serveis que han de ser accessibles per totes aquelles persones que ho necessitin.