Aprovat el Reglaments d'Horts Urbans per permetre l'adjudicació de 42 parcel·les municipals

El passat ple municipal del 26 d'abril de 2018 va aprovar provisionalment el Reglament regulador de règim d'ús d'Horts Urbans del municipi de Molins de Rei. Amb aquest tràmit es va avançant en una reivindicació històrica en el ple de l'ajuntament que havia comptat amb el suport de tots els grups municipals però que encara no s'havia materialitzat. Des de la Regidoria de Medi Ambient del nou govern municipal, continuarem treballant per tal que els Horts Urbans siguin una realitat el més aviat possible, tal i com va explicar el nostre company regidor, Josep Raventós, en el ple municipal.

Des de fa anys existeix una gran demanda a Molins de Rei, i als municipis propers, de petits horts a on poder plantar hortalisses i fruiters per a consum propi i com a activitat de lleure personal i familiar. La manca de terrenys disponibles ha fet que força persones hagin ocupat diverses zones sense cap tipus de control per utilitzar-los com a horts socials. Algunes d’aquestes ocupacions s’han fet en terrenys públics i alguns, en domini públic hidràulic.

Amb l’objectiu d’oferir horts socials a la població de Molins de Rei interessada, i iniciar així una primera fase d’ordenament de les activitats d’horta social, es volen oferir 42 parcel·les individuals de 50 m² que es destinaran a horts urbans, exclusivament per a conreu agrícola, els productes obtinguts dels quals es destinaran únicament a l'autoconsum, situats en una finca de titularitat municipal, propera a l’Institut Lluís de Requesens, dins de l’àmbit del Parc Agrari del Baix Llobregat.

La finalitat a mitjà i llarg termini és poder oferir més parcel·les d’horts lúdics els propers anys a les persones interessades. Perquè l’activitat dins dels horts urbans sigui ordenada i tothom es beneficiï dels avantatges de poder gaudir-ne, s’ha redactat el present Reglament d´ús dels horts urbans de Molins de Rei, el qual regula el règim de licitació i adjudicació de les cessions d’ús, així com els drets i obligacions a complir pels adjudicataris.