El consum de proximitat com a Eix de la transició agroecològica

S'aprova un conveni per la transició agroecològica de la vila. S’inclou, a proposta de la CUP, mesures d’alimentació Km0 a escoles de la vila.

Cal facilitar la compra directa a proveïdors de Collserola i del Parc Agrari.

La transició agroecològica a l'Àrea metropolitana és un pas essencial en la transició ecològica necessària que hem de fer com a societat. Cal avançar cap a models de relació amb el territori que ens allunyin del capitalisme cru de mercat i ens apropin a les sobiranies. En parlàvem al ple passat amb la moció que portàvem en defensa del territori, que no va ser aprovada. I se'n parla molt aquests dies amb el debat de pressupostos de la Generalitat. Pressupostos que la CUP no ha donat suport a l'incloure partides que permeten el desenvolupament de l'ampliació de l'aeroport, els JJOO del Pirineu, o l'espai de casino del Hard Rock a Tarragona. Malauradament, sembla que la CUP ens quedem sols en la defensa d'aquest model de país.

La sobirania alimentària es troba dins aquest model de país que la CUP vol. I és clau l'impuls de les administracions per cuidar i reimpulsar la pagesia de Collserola i del Parc Agrari del Llobregat. La CUP vam proposar d'incloure en aquest conveni la relació directa de les escoles de la vila amb pagesos i pageses del territori per obtenir productes de km0, afavorint així un circuit curt d'aliments i una economia social. El nostre vot favorable demana també al govern que desenvolupi també aquestes propostes.

S'aprova un conveni per la transició agroecològica de la vila. S’inclou, a proposta de la CUP, mesures d’alimentació Km0 a escoles de la vila.

Cal facilitar la compra directa a proveïdors de Collserola i del Parc Agrari.