Es crea la Taula Municipal de l'Aigua

Molins de Rei està localitzada en un entorn de riquesa hidrològica i hidrogeològica. La serra de Collserola genera i alimenta una sèrie de cursos fluvials que travessen el nostre territori per anar a desembocar al Riu Llobregat, un riu que vertebra el territori i les comunicacions de la nostra comarca i bona part del país. Molins de Rei està localitzada en un entorn de riquesa hidrològica i hidrogeològica. La serra de Collserola genera i alimenta una sèrie de cursos fluvials que travessen el nostre territori per anar a desembocar al Riu Llobregat, un riu que vertebra el territori i les comunicacions de la nostra comarca i bona part del país.

La nostra vila s’alimenta i es nodreix d’aquesta riquesa biològica i ecològica que representen els cursos fluvials i els aqüífers que aquests generen i alimenten  els nostres horts i ens permeten abastir-nos d’aigua potable. Per tot això es considera necessari treballar de forma col·lectiva per analitzar com gestionem el sanejament i l’abastament de l’aigua en el nostre municipi  per tal garantir-ne en un futur aquest abastament.

En el ple municipal del passat 22 de febrer es va aprovar la creació de la Taula Municipal de l'Aigua de Molins de Rei a petició de dues de les regidories encapçalades per la CUP, com són la Regidoria de Medi Ambient i la Regidoria de Serveis Municipals i Municipalitzacions, amb l'objectiu de debatre i fer un seguiment acurat de:

  • Servei d’abastament, tenint especial atenció al que el contracte actual de gestió privada del servei caduca el 2024 (inici de contracte 1/01/99 per tant finalitza 31/12/24)
  • Servei de sanejament
  • Estat i conservació dels aqüífers
  • Estat i conservació de rius i rieres
  • Escenaris de canvi climàtic. Garantia d’abastament i gestió de sequeres
  • Altres temes que la pròpia taula i el debat vagi generant.

Aquest nou espai de debat estarà integrat per representants d'entitats ecologistes, entitats veïnals, grups polítics i serveis tècnics municipals de les dues regidories implicades.

Des de la CUP entenem que aquest és un primer pas en un camí cap al retorn a una gestió completament pública d'un servei tant bàsic com és l'Aigua en totes les seves vessants. Us animem a consultar el Butlletí Especial editat per la CUP de Molins el mes d'octubre de 2014, on analitzàvem abastament aquest assumpte i explicàvem quines propostes teníem, i que ara començarem a aplicar des del govern municipal a mesura que els terminis legals ho permetin.