La CUP apostem per mantenir-nos a la Zona 1 del transport públic davant la petició de la plataforma Stop Tribut

La Plataforma contra el Tribut Metropolità va portar al ple la votació d'entre altres punts, tornar a la Zona 2 i deixar de pagar el Tribut. Com a CUP, creiem que pertànyer a la zona 1 és un gran benefici per l'economia de les classes populars i per lluitar contra la crisi climàtica, fomentant el transport públic.

En la nostra intervenció, vam expressar que utilitzar l'IBI sobre el Cadastre no és la fórmula ideal per nosaltres, però és l'únic mecanisme legal pels municipis i per l'AMB, i és relativament progressiu sobre el valor de l'habitatge. Així i tot, vam expressar que creiem necessari que l'Estat Espanyol permeti als municipis sobirania per carregar aquests tributs sobre l'IRPF i les rendes i el patrimoni, perquè qui cobra i té més pagui més, perquè qui té menys no hagi de pagar tant.

La CUP vam demanar a l'AMB transparència en els càlculs del Tribut de cara al 2021 i també vam aprofitar per recordar que l'entrada a Zona 1, i amb el nou Tribut, hauria d'anar acompanyat de la mateixa qualitat de serveis que els pobles que ja ho eren: freqüències de tren i bus, serveis, etc. i seguim exigint un calendari d'inversions.