La CUP exigeix que l'IMPSOL edifiqui habitatge protegit 100% de lloguer social i aconsegueix que s'ajorni el punt.

Davant l'emergència d'habitatge que afecta especialment l'accés al lloguer, cal augmentar el parc públic de lloguer per frenar el mercat. El govern socialista proposava que l'IMPSOL (Institut Metropolità de Promoció de Sòl i Gestió Patrimonial) no pagués 145.000 € d'impost, però la CUP vam exigir informació perquè si són pisos a venda, aquests diners és millor que es destinin a polítiques d'habitatge.

L'IMPSOL, organisme públic de l'AMB i propietari d'una de les parcel·les de les Guardioles, ha començat la construcció d'un bloc. El govern de Xavi Paz va proposar bonificar el 95% de l'impost de construccions, 145.000 €. Com a CUP trobem lamentable que organismes públics construeixin pisos a preus desorbitats de venda que, d'aquí a 15 anys, seran totalment privats.

Renunciar com a molinenques a 145.000 € perquè uns pocs puguin fer-se propietaris d'un pis amb el qual podran fer negoci, no és una política d'habitatge per la majoria. Creiem que si no son 100% de lloguer social, amb lloguers que no superin el 30% del sou de les persones, no es poden considerar un benefici per la majoria. Per això vam demanar que l'IMPSOL confirmi el seu model d'habitatge per poder exigir que els faci finalment de lloguer social, no de venda.