La CUP exposa l'ambigüitat d'ERC, Junts, PSC i Comuns en la defensa del català

Al ple de març es va aprovar, a proposta de la CUP, el compromís de l'Ajuntament de Molins de Rei amb el model educatiu de la immersió lingüística. El PSC s'hi va abstenir. ERC, Junts, Comuns i Podem voten a favor malgrat signar la nova llei d'immersió lingüística a l'esquena de la comunitat educativa.

El sistema d’immersió de Catalunya compta amb el consens de tota la comunitat educativa i és l'instrument del qual disposem per fer possible la igualtat de tot l'alumnat del nostre país, independentment del seu origen. Un model que garanteix la cohesió social, la no segregació per motiu de llengua i que permet que tot l’alumnat adquireixi la plena competència en les dues llengües oficials.

Els darrers temps però, aquest model s’ha vist qüestionat i els darrers esdeveniments, com l’acatament de la sentència del TSJC que imposa el 25% de castellà a les aules, han deixat en una situació d’indefensió la comunitat educativa i necessiten d’una resposta ràpida i contundent per part de la societat catalana a tots els seus nivells.

La CUP hem participat i donem ple suport a tota la comunitat educativa que aquest mes de març s’ha mobilitzat al carrer per demanar una escola pública de més qualitat i on la llengua vehicular segueixi sent la nostra, el català. Aquest mes de març ha estat marcat per 6 dies de vaga que han convocat sindicats i comunicat educativa. Feia molts anys que els docents no sortien al carrer i s’han cansat. Quan creiem que ja  havíem vist prou amb la gestió de la pandemia en caire educatiu per el Conseller Bargalló n’ha arribat un altre de pitjor i en un any que fa que és conseller ha aconseguit treure de nou a tota la comunicat educativa al carrer.

Text de la moció

Escolta la intervenció de la regidora Estefania Castillo: