La CUP fem una crida a mostrar la solidaritat amb Palestina davant de la celebració del partit Israel - Espanya

Davant de la celebració del partit de la Lliga Mundial de Waterpolo Femení entre Israel i Espanya del proper 6 de novembre a la Piscina Municipal de Molins de Rei, com a CUP Molins volem mostrar la nostra oposició a aquest partit entre les dues seleccions esportives de dos estats que vulneren greument els drets humans més elementals.

Com a CUP ens sumem al manifest i campanya engegada per la “Coalició Prou Complicitat amb Israel” i animem a les vilatanes i vilatans a participar de les mobilitzacions que es convoquin en solidaritat amb el poble palestí i de denúncia de les vulneracions de l'estat d'Israel.

Demanem a totes les molinenques i càrrecs electes de l'Ajuntament que no assisteixin al partit, ja que fa anys que Israel utilitza l’esport per netejar la seva imatge internacional mentre segueix el genocidi sobre la població Palestina. Volem recordar que l'any 2013 l'Ajuntament de Molins de Rei va adquirir un ferm compromís amb la defensa dels Drets Humans i del Dret Internacional sumant-se a la crida palestina pel Boicot, Desinversions i Sancions a l'estat d' Israel (BDS). Concretament es va aprovar una moció presentada pel grup municipal de la CUP.

Demanem al Club Natació Molins de Rei que no programi més esdeveniments on hi participin seleccions esportives d'estats que no respecten els drets humans més elementals. Un cop més, l’externalització d'un servei municipal demostra que l'Ajuntament perd el control de decisió a l'hora de poder evitar contradiccions evidents amb posicionaments aprovats en el ple municipal.

Aquesta campanya no violenta d'abast internacional, està destinada a forçar a Israel a respectar els Drets Humans del poble palestí i el Dret Internacional amb tres demandes de mínims: El compliment del dret al retorn dels refugiats palestins i palestines (tal com reconeix la resolució 194 del Consell de Seguretat de les Nacions Unides), la fi de l'ocupació (resolució 242 del Consell de Seguretat) i la retirada del mur tal com va reconeix el Tribunal Internacional de Justícia de la Haia, així com el reconeixement dels drets dels palestins i palestines que viuen dins de l'estat d'Israel, on operen més de 50 lleis discriminatòries que vulneren els seus drets, pròpies d'un sistema d'apartheid, tal com reconeix el relator de les Nacions Unides per Palestina Richard Falk i Virginia Tilley en el seu darrer informe.

Són incomptables, les vegades que l'estat d'Israel ha retingut equips de la selecció palestina de diferents disciplines esportives, denegant permisos de sortida del país, així com disparant, ferint, empresonant o matant a centenars d'esportistes palestins/es. L’equip de futbol de la Franja de Gaza està integrat per esportistes als quals se'ls ha hagut de mutilar algun membre del seu cos després d'haver estat disparats per l'exèrcit israelià. 

Tal com han reconegut diverses persones representants de l'estat d'Israel, la seva presència en l'àmbit de l'esport i la cultura a nivell internacional és una estratègia prioritària per normalitzar-se davant el món i tapar la vulneració sistemàtica del Dret Internacional, dels Drets Humans, així com la seva impunitat davant els crims de guerra. És imprescindible que des d’institucions de consciència, com la de Molins de Rei, s’enviï un missatge clar a Israel: serà aïllat fins que no respecti els drets humans de la població palestina. Muhammad Khalil Obeid, futbolista palestí de la Franja de Gaza que va ser disparat el passat 9 de juny en una manifestació no violenta també va demanar a la selecció argentina que no normalitzessin l’estat d’apartheid israelià.

El juny passat la selecció argentina feia marxa enrere i es retirava de la seva participació d'un partit amistós a l'estat d'Israel. Artistes de la talla de Shakira, Natalie Portman i Gilberto Gil també es negaven a participar en esdeveniments culturals a l'estat per no ser vinculats amb l'apartheid israelià. Aquests són exemples concrets d’entre altres artistes, organitzacions estudiantils, sindicals, religioses, esportives, polítiques, etc., que s’han sumat a la campanya del BDS durant l'última dècada, tal com va ocórrer a la lluita contra l'apartheid sud-africà.

Llegir Comunicat de la campanya engegada per la Coalició Prou Complicitat amb Israel 

Com a entitat, associació o organització us podeu adherir al manifest enviant un correu a [email protected]