La CUP ha demanat al govern de Xavi Paz que ajorni la inauguració de les Avingudes de Barcelona i de València prevista pel 8M.

Des de la CUP, hem volgut manifestar el nostre total desacord amb la celebració de la inauguració de les Avingudes de Barcelona i de València el diumenge 8 de març, dia internacional de la dona treballadora demanant a l'alcalde Xavi Paz que ajorni l'acte.

Ens sembla lamentable que el govern de Xavi Paz hagi programat aquest acte d'inauguració menystenint la data escollida i al·legant que l'acte és compatible amb la jornada de reivindicació. Hem volgut recordar al govern que el dia 8 de març és un dia de lluita dels drets de les dones, un dia per seguir recordant la violència i l'opressió que pateixen, un dia més de lluita feminista. És un dia de i per a les dones! I justament aquest lamentable fet parla molt de la visió del govern respecte d'una de les moltes reivindicacions de les dones com és el fet de ser respectades i tenir visibilitat. En altres paraules, veiem en la programació de la inauguració el dia 8 de març una clara manca de respecte i una forma més d'invisibilització de les dones. A més, el 8M hi ha convocada una vaga general feminista i, per tant, s'estaria dificultant enormement la participació de les dones que han de formar part del desenvolupament de l'acte d'inauguració a les mobilitzacions previstes per aquell dia.


Després d'haver exposat al govern tots aquests motius per ajornar l'acte, estem esperant la seva resposta.


Fa escassos dies vam haver de lamentar el protagonisme que Xavi Paz va mostrar en la lectura del manifest institucional contra les violències masclistes i ara ens trobem, de nou, davant d'aquest gest de menyspreu vers les dones.


Des de la CUP, no defallirem en la lluita feminista, tant a la institució com als carrers.


Molins serà feminista o no serà!!