La CUP Molins apostem per la sobirania alimentària en l'adhesió a la carta alimentària de la Regió Metropolitana

Al ple de desembre l'Ajuntament de Molins de Rei es va adherir per unanimitat a la Carta alimentària de la Regió Metropolitana.

Des de la CUP apostem fermament per la sobirania alimentària i l'impuls de l'economia agrària de proximitat per envers un sistema agroalimentari globalitzat, que posa en perill la feina de molts agricultors i és molt agressiu amb el medi ambient.

 

La CUP Molins vam votar a favor de la moció que va presentar MC-Podem i Molins en Comú per adherir-nos a carta alimentària de la Regió Metropolitana. Esperem que aquesta Carta alimentària, junt amb el fet que Barcelona sigui capital mundial de l’alimentació sostenible, permetin aplicar a Molins polítiques en aquest àmbit valentes i decidides cap a una sobirania alimentària, camí que cal avançar per assolir una alimentació sostenible, principalment amb el nostre entorn i el context de crisi ecosocial.

A Molins disposem d’hectàrees de terrenys agraris al Parc Agrari del Llobregat, així com dins el Parc de Collserola. Posem al centre aquests espais i donem-li l’impuls i el suport econòmic des de l’Ajuntament per dignificar la professió de pagès, fer competitius els nostres productes de proximitat, envers productes vinguts de l’exterior i potenciar el consum de quilòmetre zero.

Existeixen infinitats d’eines que podriem començar a aplicar, des de ja a Molins: promoure una cooperativa de treballadors agraris, crear una xarxa de consum a escala municipal, crear una xarxa de recursos compartits, proveir els menjadors de centres educatius de la vila amb aliments vinguts d’agricultura de proximitat…

Esperem que aquesta moció ajudi a impulsar tot això. Per acabar, comentar que l’Ajuntament de Sant Feliu ha creat una plaça de tècnic de dinamització agroecològica on la sobirania alimentària és un dels eixos de treball. Animem el govern municipal, si s’aprova aquesta moció, a avançar per aquest camí, i dotar d’estructura tècnica l’Ajuntament per assolir els objectius de la moció i de més ambiciosos.

 

Esperem que sigui un punt de partida per aplicar polítiques i eines en la Sobirania alimentària

Cal posar al centre els espais agraris i donar un impuls econòmic des de l'Ajuntament