La CUP Molins contra l'homofòbia, transfòbia, lesbofòbia, gaifòbia i bifòbia

En el ple del passat dijous 4 de juny la CUP ens vam adherir a la declaració contra l’homofòbia, transfòbia, lesbofòbia, gaifòbia i bifòbia i vam demanar que es desobeeixi la sentència del Tribunal Suprem Espanyol que impedeix penjar la bandera LGTBI el 26 de juny.

En un ple on es va aprovar també el Pla LGTBI que vam iniciar la CUP Molins la darrere lesgislatura de la mà de l'ex-regidora Laura Munt, i que explicarem aviat, vam voler denunciar l'enèssima vulnració de drets de Tribunal Suprem Espanyol, visibilitzant la discriminació que pateix el col·lectiu LGBTI.

"La situació social del col·lectiu de persones lesbianes, gais, transsexuals, bisexuals i intersexe (LGTBI) continua essent objecte de discriminació en l'actualitat atesa la persistència d'estereotips homofòbics, transfòbics i sexistes profundament arrelats a la nostra societat. Aquesta Diada Internacional se celebra des de 1990, any en què l'Organització Mundial de la Salut (OMS) va eliminar l'homosexualitat com a malaltia mental. Tot i això la transsexualitat segueix definint-se com a "trastorn de la identitat sexual" en diferents manuals internacionals.

Encara vivim en una societat basada en l'heterosexualitat obligatòria i amb uns paràmetres binaris de gènere (masculí i femení) normatius i estereotipats que limiten la identitat de gènere." Després de la notícia que sortia fa pocs dies sobre que el Tribunal Suprem Espanyol prohibia penjar qualsevol classe de bandera en espais públics com a CUP demanem i esperem que al Govern Municipal desobeeixi aquesta mesura injusta i que el dia 28 de juny, Dia Internacional de l'Orgull LGTBI pengi la bandera LGTBI al balcó de l'Ajuntament.