La CUP Molins critica l'entrada de JxMolins al govern i la recuperació de l'àrea de DIPEL

En el darrer ple municipal, el primer telemàtic de la història, es van portar 4 punts (del 4 al 7 de l'ordre del dia) que tenien a veure amb els canvis organitzatius i de cartipàs derivats de l'entrada de JuntsxMolins al Govern municipal. Una situació que és sorprenent i no sorprenent al mateix temps.

No és sorprenent, perquè era un secret a crits. De fet, abans de les eleccions espanyoles, ja s'havia de produir però l'entrada es va aturar per estranys motius, i acompanyats de la dimissió d'una regidoria i de la presidenta de l'agrupació local.


Sorprenent, però, perquè no fa ni dos anys que un alcalde de JuntsxMolins va signar un decret d'alcaldia que feia fora el PSC del govern municipal. El fet que els diputats i senadors d'aquesta formació al Congrés i el Senat votessin a favor del 155. "No podem governar amb qui és responsable de l'aplicació del 155" deien llavors. Ara ja no els deu molestar doncs.


Sorprenent, també, perquè el desembre del 2017 tot just després del canvi de govern, el PSC va moure els seus fils, i va fer mans i mànigues perquè un programa de dubtosíssim rigor periodístic d'Antena 3, mobilitzés les seves càmeres i "periodistes" al barri del Canal on alguns veïns van expressar les set plagues que caurien sobre la Vila per ser governat per partits independentistes. Ara, tampoc els deu preocupar. Sorprenent.

I a tot això, Convergència i Unió i els seus canvis de nom faran ben aviat, si no els han complert ja, 18 anys ininterromputs al Govern municipal. Tot un rècord. I CiU al Govern, vol dir DIPEL a l'organització. Uns ha canviat de nom (de CiU a JuntsxMolins, segurament res a veure amb la confirmació dels delictes del 3% al Palau de la Música Catalana per part del Tribunal Suprem), l'altre també (de DIPEL a DEV). Però per més que insisteixin no ens convenceran que el fet de fer polítiques necessàries i imprescindibles (més encara amb la que ens ve a sobre) de promoció econòmica requereixin una àrea. Una àrea que també té records Guinness: quants punts porta a ple aquesta àrea?

Esperem que la continuïtat de JuntsxMolins al govern no impedeixi la peatonalització del Centre Vila. JuntsXMolins ha estat l''únic partit que mai ha votat a favor d'aquesta a la sala de plens i la seva presència al govern ha implicat sempre que aquesta acció necessària per a la salut i la mobilitat sostenible no avancés.