La CUP Molins demana millores i impulsar la borsa de lloguer social, que perd efectivitat any rere any

Cada any són menys els pisos que entren a la borsa de lloguer social i el govern sociovergent no hi dedica esforços.

Cal posar recursos econòmics per regular el mercat privat i garantir el dret de l’habitatge digne

 

Al Ple de maig es va portar a aprovació una bonificació de l'IBI als 40 habitatges que s'han llogat a la borsa d'habitatge per sota del preu del mercat. Celebrem que aquests pisos es dediquin a usos socials i a facilitar l'accés a l'habitatge als seus veïns i veïnes i no al mercat lliure del lloguer, que tant ha fet pujar els preus últimament.

Però la realitat és que cada any són menys els pisos que entren a la Borsa de Lloguer Social, i lamentem profundament que el govern de Xavi Paz no impulsi la borsa amb cap campanya comunicativa ni actualitzi les condicions, que fa anys que no responen a les necessitats de seguretat ni de propietaris ni de llogaters.

És evident el problema que hi ha a Molins de Rei respecte a l'habitatge, un problema gros i greu que no es resol només amb això. Cal posar recursos: econòmics per tenir capacitat d'influència en el mercat real, tècnics perquè des de la casa es pugui gestionar un pressupost i incidir, i polítics amb voluntat des de totes les administracions per regular el mercat i garantir el dret a l'habitatge.