La CUP Molins en suport a Rojava i el Kurdistan

Al plè del proper dijous 30 d'octubre la CUP Molins presentarem una moció en suport a Rojava (Kurdistan) i en defensa de la pau a Orient Mitjà. N'exposem el text:

El territori de Rojava, al Kurdistan, està format per tres cantons: Efrîn, Kobani i Cizîrê (Jazira). En aquests cantons, a partir del confederalisme democràtic, el poble kurd ha aconseguit, enmig d’una guerra total contra el feixisme de l’Estat Islàmic, construir un model social i polític democràtic, multicultural, multilingüístic i multireligiós enmig d’un Orient Mitjà en plena guerra. Precisament aquest moviment ha estat estat clau al Kurdistan per acabar amb el feixisme que representava Estat Islàmic.

A principis d'octubre de 2019, l'Estat turc, saltant-se totes les normes del dret internacional, ha començat a perpetrar atacs militars contra el Kurdistan occidental i una campanya de bombardejos indiscriminats
que estan provocant un preocupant nombre morts i ferits entre la població civil
. A més, el Comitè Internacional de Rescat estima que aquesta operació de l'Estat turc, autoanomenada “Font de Pau”, pot provocar més de 300.000 refugiats i més de cinc milions de persones civils es troben amenaçades pel terror de la guerra perpetrada per l'Estat turc.

En els darrers dies, diversos estats europeus com Alemanya, els Països Baixos, Suècia o Finlàndia han aprovat resolucions on rebutgen aquests atacs i la violació de la legislació internacional que suposen, a
més d'impulsar embargaments d'armament al govern turc. En canvi, l'Estat espanyol no només continua subministrant armament per perpetrar aquests atacs, sinó que a més ha mostrat a través de la seva diplomàcia suport públic a aquesta ofensiva militar de l'Estat turc. L'Institut Internacional d'Estudis per a la Pau d'Estocolm calcula que en els darrers anys l'Estat espanyol ha venut armament a Turquia per un valor de més de 729 milions d'euros.

El nostre municipi i la societat catalana es caracteritzen per valors com la no-violència a l'hora d'afrontar els conflictes; així com una profunda aposta per la pau i per rebutjar la guerra com a forma d'abordar les
tensions i interessos de caire polític. És per tot això, que el Ple de l’Ajuntament ACORDA:

PRIMER.- Mostrar el suport del nostre Ajuntament a la regió kurda de Rojava i al seu model social i polític democràtic, multicultural, multilingüístic i multireligiós.

SEGON.- Mostrar el rebuig de l’Ajuntament a la ingerència de l’Estat turc a Síria i la intervenció armada fora de les seves fronteres contra el poble kurd.

TERCER.- Exigir al govern de l'Estat espanyol que retiri el seu suport a l'Estat turc i a aquesta ofensiva bèl·lica, demani al govern turc la retirada immediata de les seves tropes i impulsi sancions en la línia
dels altres països europeus.

QUART.- Comunicar aquests acords al consolat de Turquia a Barcelona; al Ministeri d'Assumptes Exteriors i Cooperació de l'Estat espanyol; al President de l'Estat espanyol; al President de la Generalitat de Catalunya; al Departament d'Acció Exterior de la Generalitat de Catalunya; a l'Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament; a la Red Española de Immigración y Ayuda al Refugiado; així com a entitats del nostre municipi que tinguin relació amb aquesta qüestió.