La CUP Molins seguim ferms en la defensa del poble Palestí i la denúncia de la vulneració reiterada dels Drets Humans per part de l’Estat d’Israel

En el ple d’aquest dijous 28 de maig, es votarà aplanar-se, és a dir, acatar, una sentència judicial que anul·la els acords de dues mocions presentades per la CUP al respecte a l’incompliment dels Drets Humans per part de l’Estat d’Israel i el suport a Palestina. La CUP hi votarem en contra, ja que estem convençudes que els acords presos en les mocions són absolutament vigents enfront de la vulneració dels Drets Humans i el genocidi de l’Estat d’Israel sobre el poble palestí.

El ple de maig de 2013, es va aprovar una moció de suport a la campanya Boicot,  Desinversions i Sancions (BDS) a l’Estat d’Israel. Aquesta és una campanya mundial que tracta d'augmentar la pressió econòmica i política sobre l’Estat d’Israel amb 3 objectius: la fi de l'ocupació israeliana i la colonització de la terra palestina, la plena igualtat per a la ciutadania arabopalestina d’Israel, i el respecte al dret al retorn dels refugiats palestins.

El ple de gener del 2017, es va aprovar una moció sobre la salinització al Llobregat provocada per ICL-Iberpotash, una empresa israeliana culpable de la salinització del riu Llobregat, a causa de les infiltracions del runam salí de Sallent, i que acumula sentències en contra i deutes a retornar a les administracions a instàncies europees.

El novembre del 2018, i arran del canvi de seu del partit de waterpolo entre els Estats d’Espanya i Israel que s’havia de disputar a la Piscina Municipal, on la CUP vam demanar que s’apliquessin els acords de la moció donant suport al BDS aprovada per totes les forces polítiques de Molins, és a dir, no cedir la piscina a la selecció de l’Estat d’Israel; l'associació ACOM  (Acción y Comunicación sobre Oriente Medio), que al seu ideari es proclama com a defensora de les bones relacions entre Israel i l’Espanya, va interposar una denúncia contra les 4 regidores de la CUP i l’anterior alcalde J.R. Casals, al·legant odi i discriminació.

Des de la CUP Molins ens mostrem ferms i convençuts que el Ple de Molins de Rei és sobirà per posicionar-se contra les polítiques terroristes de l’Estat d’Israel aprovant aquestes mocions, vàlides i necessàries tenint en compte la situació d’injustícia que es viu en el mal anomenat “conflicte” entre l’Estat israelià i el poble palestí. La CUP Molins votarem en contra d’acatar una sentència que ha sigut molt diferent d’altres vegades, on la denuncia no ha tingut continuïtat i, en cas que s’apliqui definitivament, presentarem noves mocions que recullin tots els acords anul·lats.