La CUP no participarem en l’acte institucional de commemoració del dia internacional de la dona treballadora el 9M

La CUP hem decidit no participar en l’acte institucional de commemoració del dia de la dona treballadora, organitzat per l’ajuntament el proper dia 9 de març, com a mostra de rebuig a la falta de respecte del govern de Xavi Paz davant el 8 de març. 

 

Fa uns dies, la CUP, així com també els col.lectius feministes de la vila, vam demanar a l’alcalde Xavi Paz i el seu govern que ajornessin la inauguració de les Avingudes de Barcelona i València prevista pel diumenge 8 de març, dia internacional de la dona treballadora. Veiem, en la programació d’aquest acte, una clara manca de respecte i una forma d’invisibilització de les dones per part del govern. La resposta de l’alcalde, fins aquest dijous, s’ha mantingut ferma en que la celebració de la inauguració és compatible amb la jornada de reivindicació i que, per tant, no ajornaria l’acte. Dijous vam conèixer la notícia que finalment l’alcalde ha decidit ajornar l’acte d’inauguració. Des de la CUP, celebrem la victòria dels moviments feministes de la vila que han aconseguit que el govern cedeixi a la seva pressió.

Creiem, però, que la decisió del govern arriba massa tard i que l’acte d’inauguració no s’hauria d’haver programat mai un 8M. A més, en el comunicat de l'alcalde d'ajornament de l'acte s'al·leguen només motius de seguretat i no de reflexió al voltant de la jornada reivindicativa feminista.

Davant d’aquesta lamentable actitud del govern de Xavi Paz, la CUP no participarem en l’acte institucional del dilluns dia 9 ja que el considerem un gest hipòcrita després del menyspreu mostrat el 8M per part del govern

La CUP no participarem ni serem còmplices del rentat d’imatge de l’alcalde Xavi Paz i el seu govern. Les polítiques feministes no es fan només llegint un manifest a la porta de l’ajuntament. Les polítiques feministes es defensen i es demostren dia a dia, des de la institució i als carrers.