La CUP presenta una moció en defensa dels CDR i de la resistència civil activa

La CUP de Molins de Rei hem presentat una moció en defensa dels Comitès de Defensa de la República (CDR) perquè recolzem la resistència civil activa i no violenta. El debat i aprovació d'aquesta proposta es durà a terme en el ple municipal del proper dijous 26 d'abril de 2018.

Des que l’independentisme ha esdevingut majoritari a Catalunya, les mobilitzacions han estat massives, constants i exemplars. La pràctica de la resistència civil activa i no violenta ha estat un principi bàsic irrenunciable fins i tot davant de les actuacions d’unes forces policials desbocades que no han mostrat dubtes a l'hora d’agredir a qualsevol persona, sigui quina sigui la seva condició. La defensa de les escoles el passat 1 d’octubre són un bon exemple d’aquest compromís amb la resistència civil activa i no violenta, i de la seva efectivitat.

En aquest sentit, tot i aquesta violència criminal orquestrada per un Estat superat i desbordat, l’autoorganització popular va garantir la celebració del referèndum d’independència de Catalunya, els llavors anomenats Comitès en Defensa del Referèndum van ser una eina clau en la contenció i en la defensa no-violenta, cal insistir, dels col·legis i centres de votació.

L'Estat espanyol, en totes les seves formes, ha engegat un procés de criminalització del moviment independentista amb la creació i socialització d'un relat que pretén justificar la repressió sense límits, al més pur estil franquista on se celebraven judicis sumaríssims amb les sentències redactades abans de començar. Aquesta estratègia d'Estat no és nova, fa dècades que s'aplica arreu on la dissidència qüestiona els fonaments antidemocràtics de l’Estat.

Fa unes setmanes s'ha fet públic que la Fiscalia de l'Audiència Nacional obria diligències contra els Comitès en Defensa de la República, atribuint possibles delictes de rebel·lió (delicte castigat amb penes de fins a 30 anys de presó). Pocs dies després hi ha hagut les primeres detencions d’activistes de diferents CDR. Volem recordar que els Comitès en Defensa de la República no tenen cap altre objectiu que treballar en favor de la República Catalana, una república on tothom hi tindrà lloc, vingui d'on vingui, pensi com pensi i parli la llengua que parli.

En aquesta línia, el molinenc Marcel va ser citat a declarar el passat dimecres 11 d'abril a la Comissaria dels Mossos d'Esquadra de Sant Feliu de Llobregat en relació a una mobilització del CDR a Barcelona. Més d'un centenar de molinenques i molinencs van desplaçar-se a la localitat veïna per mostrar el seu suport al jove molinenc.

Tanmateix, no ens sorprèn, l’autoritarisme de l’estat espanyol (Règim del 78) no tolera la pluralitat, la solidaritat i l'autoorganització de base popular. Així les coses, per la part que ens toca, i des de la més absoluta humilitat, volem recordar que la repressió i l'existència de presos polítics no ens espanta sinó que ens reafirma en la nostra decisió. En d’altres paraules, la repressió contra el moviment independentista no ens fa dubtar sinó que ens empeny a crear xarxes de solidaritat i que davant de la política del passat, construïm un projecte de futur. No tenim res més que un projecte esperançador: la construcció d’un país millor, des de baix i per a totes. També ens tenim les unes a les altres, colze a colze i allò que més els espanta: el futur. 

Els acords que es proposen en aquesta moció són els següents:

Primer.- L’Ajuntament de Molins de Rei considera una forma d’acció política absolutament legítima, la protesta, les mobilitzacions, la desobediència i resistència civil activa i no violenta, pròpia d’una democràcia madura.

Segon.- Manifestar el suport de l’Ajuntament de Molins de Rei als Comitès de Defensa de la República i les seves accions a les accions de desobediència i resistència civil activa i no violenta, arran de la ràtzia repressiva de l’Estat espanyol.

Tercer.- L’Ajuntament de Molins de Rei denuncia i es posiciona clarament en contra de les operacions de l’estat que utilitzen els diferents cossos policials i instàncies judicials contra les actuacions dels Comitès de Defensa de la República. En aquest sentit, exigeix l’arxivament de totes les causes obertes contra activistes dels Comitès de Defensa de la República.

Quart.- L’Ajuntament de Molins de Rei denuncia la criminalització de la protesta social, la repressió i la violència institucional i es posiciona a favor de la llibertat d’expressió, la llibertat ideològica i la llibertat de manifestació i la voluntat popular a favor del dret a l’autodeterminació i la construcció d’un país millor, des de baix i per a totes en forma de República.

Cinquè.- Manifestar el compromís de l'Ajuntament de Molins de Rei en col·laborar en la defensa de les molinenques i molinencs que vegin vulnerats els seus drets polítics.

Sisè.- Comunicar aquests acords al Parlament de Catalunya, a l'Associació de Municipis per la Independència, a l'Associació Catalana de Municipis, a l'Assemblea Nacional Catalana, a Òmnium Cultural i al Comitè de la Defensa de la República de Molins