La pressió de la CUP fa reduïr en un 48% la despesa en estructura política de l'Ajuntament en 10 anys

Des de l’entrada de la CUP a l’Ajuntament l’any 2007, una de les nostres reivindicacions ha estat la rebaixa dels sous dels càrrecs electes i de confiança. El 23 de gener de 2008 es va aprovar amb els vots a favor d’ICV, PSC, ERC i CiU la major estructura política que mai ha tingut aquest ajuntament i que representava una despesa de 1.009.548€ anuals.

Durant anys hem continuat reclamant una rebaixa de l’estructura política, que amb el creixement electoral de la CUP a la nostra vila ha permès que aquesta pressió hagi estat cada cop més efectiva. Amb l’entrada de la CUP al govern municipal hem aconseguit arribar a una despesa de 525.148€ anuals.

Això representa una rebaixa del 21,49% respecte a la situació del juliol de 2017, i una rebaixa del 47,98% respecte a la situació del 2008 com podeu veure en el següent quadre comparatiu:

Des de la CUP sempre hem cregut que cal remunerar els càrrecs electes i de confiança amb un sou just però no abusiu i durant aquests anys hem centrat les nostres peticions de rebaixes en els sous més elevats, aconseguint que el sou de l'alcalde es redueixi de 64.260€ bruts anuals a 46.800€, i en el cas dels regidors amb dedicació exclusiva de 56.280€ a 41.583€. En el cas dels directors de serveis (càrrecs de confiança) la rebaixa també ha estat considerable, passant de 63.745€ a 50.047€.

I precisament el que sempre hem defensat és que el número de càrrecs de confiança designats pels partits polítics es reduís de forma considerable i també hem aconseguit passar dels 8 existents en el 2008 a només 3 amb l'actual pacte de govern.

Durant aquests 10 anys de presència de la CUP a l'Ajuntament de Molins aquesta reivindicació ha estat encapçalada únicament per la CUP i només ha tingut el suport de Molins Camina en els últims 2 anys i mig. Aquest cas és una prova més que la feina d'oposició ha estat efectiva per fer cedir als partits tradicionals i ara des del govern municipal continuarem treballant en aquesta línia per tal que no tornem a les situacions del passat.