#LluitemDesDeCasa 7. ERTOs

Des de la CUP Molins Lluitem des de casa en època de confinament i us fem arribar aquestes càpsules.

La classe treballadora està rebent, de nou, el principal impacte d’aquesta crisi. Ja són més d’un milió les persones afectades per ERTOs arreu dels Països Catalans, a les que cal sumar aquelles treballadores afectades per una reducció de jornada o directament acomiadades.

I tot això sense oblidar a aquelles treballadores que ja es trobaven en una situació absolutament precària, sense contractes de feina i, en conseqüència, sense dret a les prestacions i ajudes concedides per raó d’aquesta crisi. 

A Molins, hi ha molts serveis públics externalitzats que estan duent a terme ERTOs sobre les seves plantilles. Per aquest motiu, instem al govern municipal a què faci un esforç per tal d’assegurar que les treballadores afectades no perdran una part del seu sou i a què aposti decididament per la municipalització d’aquests serveis públics. 

Per tot plegat, lluitem des de casa per tal que es garanteixi un salari just i complet, així com la resta de drets laborals, de les persones treballadores afectades per aquestes mesures d’excepcionalitat.