Molins demana a estats i empreses no establir relacions econòmiques amb Israel mentre ocupi Palestina

Aquesta declaració s’ha aprovat arran d’una moció de la CUP Molins que demana, entre altres,  la fi de l’ocupació del territori palestí i la vulneració de Drets humans.

Aquest divendres 2 de juliol a les 19h celebrem una xerrada al Casal Popular la Barrina sobre la Campanya BDS (Boicot, Desinversions i Sancions).

Fa un mes no vam poder entrar aquesta moció com haguéssim volgut. Ens costa d'entendre els motius pels quals no es va acceptar la urgència. Si l'estona que vam estar discutint sobre temes tècnics l'haguéssim fet servir per debatre la moció ja estaria aprovada. En tot cas, la presentem aquest mes de juny, ja que més enllà de l'esclat bèl·lic que es va produir en els mesos de Ramadà i els atacs a Sheik Jarrah, Al-Aqsa i Gaza, la vulneració dels drets humans als territoris Palestins és continuada. Aquest mateix dilluns hi ha hagut 4 nous assassinats entre la població palestina. És d'urgència fer-hi front i estem obligats a destinar esforços per aturar-ho.
 
Malauradament, ja fa massa temps que els palestins pateixen aquest tipus d'atacs, els quals formen part de la política d'ocupació i apartheid que l'Estat d'Israel ha estat duent a terme des de fa més de 70 anys. De fet, el 15 de maig es van complir 73 anys de la Nakba, l'inici de l’ocupació de Palestina, de l’expulsió de centenars de milers de palestins i palestines que continuen en la diàspora. 73 anys d’ocupació de cases i terres, de controls militars, 73 anys de bloquejos, empresonaments, tortura i assassinats com els d’aquests darrers mesos.

Per tot això, el Grup Municipal CUP Molins de Rei proposa que el Ple Municipal de Molins de Rei acordi:

  1. Instar al Govern de la Generalitat de Catalunya a emprendre les següents accions:
  • Posar fi a qualsevol mena d'intercanvi policial, militar o de seguretat amb Israel, i a promoure que s’imposi un embargament bidireccional d'armes al més aviat possible.
  • Sotmetre els acords, els plans de cooperació i totes les formes de comerç i tracte amb Israel, a una major diligència deguda per a assenyalar els qui contribueixen directament a la comissió de crims d'apartheid i persecució contra el poble palestí, i posar fi a les activitats i al finançament que contribueixin directament a facilitar aquests greus crims.
  • Donar suport a la creació d'una Comissió d'Investigació per part de l'ONU per a investigar la comissió d'un crim d'apartheid contra el poble palestí.
  • Assegurar que cap empresa amb activitat o presència als Països Catalans ajudi a mantenir o es lucri a costa de les vulneracions de drets humans del poble palestí.
  1. Instar a la comunitat internacional a promoure:
  • La fi de l’ocupació i colonització de totes les terres àrabs ocupades el juny de 1967, així com la  destrucció del Mur.
  • El reconeixement dels drets fonamentals de la ciutadania àrab-palestina d’Israel per a una total igualtat.
  • El respecte i la protecció del dret dels refugiats palestins de tornar a les seves cases i propietats, tal com estableix la resolució 194 de les Nacions Unides. 

Moció completa