Molins Energia ja és 100% municipal per poder afrontar futures municipalitzacions

El passat dijous 22 de febrer el ple municipal de l'Ajuntament de Molins de Rei va aprovar per unanimitat la compravenda de totes les accions de Molins Energia que restaven en mans d'altres administracions i amb aquest pas aquesta empresa pública passa a ser propietat en el 100% de l'Ajuntament. Amb aquest tràmit s'aconsegueix tenir una eina clau per tal de poder municipalitzar en el futur tots aquells serveis que decidim que han de ser gestionats directament per l'ajuntament.

Tal i com va explicar Asier Baiona (CUP), regidor de Serveis Municipals i Municipalitzacions, en la seva intervenció en el ple municipal, "Molins Energia serà l’eina per poder assumir serveis actualment externalitzats, però en cap cas ho farem a la babalà. Mantindrem la societat temporalment inactiva, generant el mínim de costos possibles. Mentrestant, demanarem els pertinents estudis tècnics, econòmics i jurídics per tal de valorar la remunicipalització de diferents serveis des d’un punt de vista clarament objectiu. Fins ara hem cregut que la gestió directa de serveis és beneficiós pels molinencs tant per estalvi, com per qualitat del servei prestat, com per autonomia local. Ara ho podrem demostrar amb números. Aquest viatge, però, no el volem fer sols. Volem comptar amb tothom. Debat sincer i transparent però sense dilacions."

En els últims anys, des de governs municipals liderats per la CUP o altres formacions de l'esquerra rupturista, s'han iniciat nombrosos processos de municipalització de serveis que havien estat externalitzats en el passat. Amb aquest compromís per garantir el caracter públic dels serveis s'ha aconseguit optimitzar els recursos econòmics dels ajuntaments alhora que es milloraven les condicions laborals i la qualitat del serveis. Precisament les re-municipalitzacions seran un dels temes que es tractaran a la propera Conferència Municipalista de la CUP que es realitzarà els propers 24 i 25 de març a Molins de Rei, de la qual podeu consultar el programa en aquest enllaç.