Molins per la diversitat sexual i lliure de LGTBIfòbia!

El ple de l'ajuntament de Molins de Rei va aprovar el passat 23 de febrer per unanimitat una moció a proposta de la CUP per declarar Molins de Rei com a municipi per la diversitat sexual i lliure de LGTBIfòbia.

Des de la CUP creiem fermament en la igualtat total de drets entre totes les persones, sigui quina sigui la seva opció sexual i la seva identitat de gènere, reivindicant les llibertats LGTBI a través de la seva defensa, autoapoderament i visibilitat.

El ple de l'Ajuntament de Molins de Rei va acordar adherir la nostra vila a la Xarxa de Municipis LGTBI de Catalunya, formada per 17 municipis, comptant amb el suport de la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Barcelona, amb l’objectiu de visibilitzar el col·lectiu LGTBI, desenvolupar la llei 11/2014 per a garantir els drets de lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals i per a eradicar l'homofòbia, la bifòbia i la transfòbia aprovada al Parlament de Catalunya fa més de 2 anys  i compartir recursos en l’àmbit local per seguir treballant en favor dels drets de les persones LGTBI.

La moció instava a reforçar el compromís de l'Ajuntament en la promoció de la igualtat i la no discriminació per raó d'orientació sexual, identitat de gènere o expressió de gènere, donar suport al moviment català d’alliberament LGTBI, des d’una posició de no ingerència, respecte i col·laboració, i comprometre l'ajuntament a començar a treballar la redacció del Pla Municipal per les Llibertats de les persones LGTBI abans del 28 de juny de 2017 per tal de tenir-lo en funcionament abans que acabi la legislatura, comprenent, entre d’altres, les següents accions:

- Promoure a les escoles, instituts i entitats d’educació en el lleure a aplicar plans d’estudi, cursos i tallers sobre la diversitat sexual i el fet lèsbic, gai, trans i intersexual de forma objectiva, clara i sense prejudicis.

- Combatre l'heterosexisme que es viu als centres educatius, esportius i d'oci de la nostra vila..

- Incorporar la perspectiva LGTBI a l'estructura municipal identificant les àrees de la política municipal en les quals es pot aprofundir la intervenció.

- Elaboració d'un tríptic informatiu que celebri la diversitat d’opcions sexuals i identitats de gènere i rebutgi la LGTBIfòbia, amb informació sobre els col·lectius d’alliberament LGTBI catalans i municipals i les seves reivindicacions, recollint els aspectes més rellevants de la Llei catalana contra la LGTBIfòbia i amb informació sobre l’Observatori contra l’Homofòbia.

- Programar xerrades informatives i tallers per l’eradicació de la LGTBIfòbia adreçats a les entitats de la vila i als molinencs i molinenques en general.

- Potenciar que la biblioteca Pau Vila ampliï el fons bibliogràfic, de revistes i DVD sobre les realitats, expressions i reivindicacions LGTBI.

- Garantir que en els espais municipals per a gent gran hi hagi protocols d’acollida a persones grans lesbianes, gais, bisexuals, trans  i intersexuals. Fer el mateix en els centres de salut mental que depenguin de l’Ajuntament.

- Garantir que la Guàrdia Urbana tingui i compleixi protocols per a atendre casos de LGTBIfòbia  que assegurin una bona i justa atenció de les persones afectades.

- Posar un nom relacionat amb la lluita LGTBI a alguna plaça o carrer del municipi.

- Sumar-s'hi als actes de celebració del ‘28 de juny: Dia internacional per a  l’alliberament lèsbic, gai, bisexual, trans i intersexual’, realitzant diversos actes durant la setmana en què té lloc aquesta diada i penjant al balcó de la Casa de la Vila una pancarta en lloc preeminent anunciant la diada reivindicativa del 28J i una gran bandera amb els colors de l’Arc de Sant Martí, símbol de la lluita LGTBI.

- Commemorar, celebrar i posar en valor el dia 17 de maig, Dia mundial contra l'homofòbia, la lesfòbia, la bifòbia i la transfòbia fomentant l'organització d'esdeveniments per tal de donar visibilitat a aquesta lluita.

El ple de Molins aprova per unanimitat la moció per la diversitat sexual presentada per la CUP.

Molins es converteix en una vila adherida a la Xarxa de Municipis LGTBI de Catalunya