Prou de fer el joc a la precarietat laboral!

Des de la CUP Molins, lamentem profundament que Xavi Paz i el govern sociovergent no només no condemni, sinó que, a més, vegi amb bons ulls i promocioni, les ofertes de feina indignes que DSV ha fet per a la seva planta a les Llicorelles. 

 

Dimecres passat, dia 17 de novembre, la CUP Molins es va reunir amb la Trinitat Corulla, delegada sindical de CCOO a DSV Road, per tal de conèixer la seva visió sobre les ofertes de feina que la multinacional danesa ha fet per tal de cobrir diferents places a la planta que la mateixa té al Polígon de les Llicorelles. Alhora, vam aprofitar la trobada per saber amb més detall quina és la situació dels treballadors i les treballadores de DSV a la seu que té a Rubí, i li vam expressar el nostre suport de cara a futures pugnes sindicals dels i les qui finalment ocupin els llocs de treball oferts a Molins. 

Quina conclusió en vam treure? Que estem davant d’un gegant de la logística i del transport que, tot i obtenir uns beneficis econòmics ingents, no té cap mena d’inconvenient en tenir treballadors i treballadores en la més absoluta precarietat. Un clàssic dins del sistema capitalista. 

En el cas de Molins, ens trobem que una de les divisions de la companyia que s’instal·larà a la nova planta pretén contractar una trentena de persones, sota una tipologia contractual que tot apunta que serà fraudulenta, i pagar-los sous de misèria. I la cruesa d’aquestes ofertes no acaba aquí. La incorporació de persones treballadores la pretenen fer a través d’una Empresa de Treball Temporal (ETT), amb les repercussions negatives que això comporta en matèria de drets i beneficis laborals.

Mentrestant, el govern sociovergent i, en particular, qui l’encapçala, Xavi Paz, es dediquen alegrement a promocionar aquesta precarietat laboral. Primer, fent, qui és el màxim representant de l’Ajuntament, una difusió totalment acrítica de les ofertes esmentades a través de les seves xarxes socials. Després, vetant que aquest afer es debatés al ple ordinari d’octubre amb l’excusa que no era una qüestió urgent. I, per acabar-ho d’adobar, participant tant l’alcalde com el primer tinent d’alcalde Ramón Sánchez, de la mà del Conseller Roger Torrent i d’alts directius de DSV i Goodman, a la inauguració de la nova planta de l’empresa danesa a la nostra vila. 

És especialment destacable la, ara sí, declaració explícita de Xavi Paz a favor de la creació d’ocupació per part de la multinacional. En treure pit d’aquesta, però, sembla que, de nou, va oblidar llegir-se les condicions de l’ocupació i no va lamentar que aquesta fos del tot indigne. Són aquests els llocs de treball que el govern sociovergent vol per als vilatans i vilatanes de Molins i de la comarca? 

Tot i la manca de competències de l’Administració local en l’àmbit de les condicions de treball, des de la CUP considerem que cal denunciar activament tota mostra de precarietat laboral, així com animar i recolzar sense pal·liatius la lluita dels treballadors i treballadores per assolir condicions de feina dignes. Perquè entenem que és l’única reacció possible. Perquè és de mínims