Rebuig de la Moció de la CUP en nom de l’entitat animalista ¿Serás su voz? per la declaració del dia mundial del veganisme

La CUP vam portar al ple la moció, en col·laboració amb ¿Serás su voz?, per declarar l'1 de novembre el dia del veganisme antiespecista també a Molins de Rei. Sorprenentment, la moció va ser rebutjada per una majoria del consistori, demostrant en paraules un profund desinterès pel benestar animal de la majoria de partits.

La CUP vam portar al ple la moció, en col·laboració amb ¿Serás su voz?, per declarar l'1 de novembre el dia del veganisme antiespecista també a Molins de Rei. Això incloïa les propostes de penjar la bandera vegana aquell dia, donar a conèixer la data, fer formacions als tècnics per donar a conèixer la perspectiva antiespecista i explicar-ho també a la població amb alguna xerrada pública.

Sorprenentment, la resta de partits van optar per fer consignes vagues, interpretar que el que es volia era "prohibir el dret a menjar carn" o simplement van callar. Creiem que la resta de partits no van fer cap esforç en entendre la moció ni escoltar a l'entitat animalista, i això es va veure palès també, comprensiblement, amb com de molest es va expressar el portaveu de l'entitat en acabar el Ple.

La CUP lamentem profundament el poc interès en el tema de la resta de partits i els fem una crida a obrir una mica el seu punt de vista i intentar entendre que l'espècie humana, com a espècie intel·ligent i poderosa, té la responsabilitat de començar a empatitzar amb la resta d'espècies i no utilitzar-les com objectes inanimats, ignorant les seves voluntats i patiment.

La moció de la CUP va ser rebutjada per 5 vots en contra, moltes abstencions i els vots a favor només de la CUP i 1 de MC.