Reflexions sobre el Conveni de manteniment de les marquesines de bus amb l’AMB

La CUP ens vam abstenir sobre el Conveni de manteniment de les marquesines de bus amb l’AMB per posar sobre la taula unes reflexions sobre el control que tenim o deixem de tenir en la publicitat que apareix a les marquesines

Des de la CUP volem fer una reflexió basada en la nostra experiència en aquest aspecte en concret. Quan l'Ajuntament de Barcelona i l'AMB van crear l'empresa Barcelona Energia, una promesa electoral del govern Colau, va col·locar cartells d'aquesta empresa a totes les marquesines que gestionava a Molins de Rei sense consultar amb l'Ajuntament de Molins.


Això ens va crear un cert desconcert, perquè Barcelona Energia estava llavors generant energia a partir de la crema de residus a la planta de Tersa al Besòs entre Barcelona i Sant Adrià, motiu pel qual rebutjàvem la seva activitat. Una activitat altament contaminant d'una empresa pública de l'Ajuntament de Barcelona que es feia dir verda.


Vam fer-ho saber a l'AMB i la seva resposta va ser que ells n'eren els titulars i que les gestionaven com els hi semblava més convenient, cosa que certament és així vist el conveni. No volem donar per suposat que la gestió serà sempre així, ni que sempre ens trobarem amb cartells el missatge dels quals no compartim. Però tampoc li volem treure importància i volem posar el toc d'alerta per la pèrdua de sobirania i el menyspreu de l'AMB, i pot tornar a passar. Per això, la CUP ens vam abstenir.