La CUP de Molins apostem per renovar el contracte de la societat catalana amb la pagesia
Des de la CUP celebrem aquest compromís que la pròpia pagesia mostra davant l’escenari polític actual de Catalunya en aquest comunicat. És de les millors actituds que podem esperar d’un sector estratègic de la societat: mostrar-se a disposició de les decisions democràtiques que ha de prendre i prendrà aquest país, esperem que aquest proper setembre. Tant de bo la resta de sectors de la nostra societat es posessin a disposició del país com fa la pagesia amb un comunicat com aquest. Ja només per això, la resta de la ciutadania hauríem de segellar aquest compromís amb la pagesia.
Però hi ha molts més motius. Defensar la pagesia del nostre país és defensar les classes populars i l’economia productiva, és defensar la nostra història i tradició i és defensar una alimentació de qualitat, un respecte pel medi ambient i la lluita contra el canvi climàtic.
Respectar i apostar per una pagesia local, arrelada al territori, és lluitar per l’ocupació en un sector productiu, un sector que és part de la nostra història comarcal. És lluitar contra el canvi climàtic i els absurds milers de quilòmetres que viatgen mols productes; és lluitar per una alimentació propera, transparent i saludable. Cal un esforç també des del món local per conscienciar la gent a consumir productes de proximitat i de temporada.
No oblidem, com diu el comunicat, que a molins encara tenim pendent resoldre com afrontarem la plaga de porcs senglars a Collserola. Creiem que cal voluntat política i més iniciativa per afrontar amb urgència mètodes no violents coordinats a tot el parc de Collserola, i encara més després del que va passar amb els dos agents rurals assassinats aquest cap de setmana, i volem aprofitar per donar el condol a les famílies i amics.
Cal un esforç molt major per transmetre a la ciutadania molinenca la necessitat de pensar en quin producte es compra, com a responsabilitat del consumidor. No només per la qualitat d’un producte que no haurà viatjat milers de quilòmetres en cambres frigorifiques, sinó també pel retorn social de destinar els nostres recursos a generar ocupació de qualitat i proximitat.