PUNTS DE TROBADA: construint un programa a moltes mans.
El passat 7 de febrer vam celebrar una assemblea oberta amb un triple objectiu: definir els eixos de treball principals del projecte de la CUP per a construir un programa polític participatiu, acordar el model d'elecció de les persones que formaran part de la llista electoral i consensuar els principis ètics i d'acció política de la candidatura.
Pel que fa a la construcció del programa polític, es va decidir realitzar un punt de trobada per a cada àmbit de treball: Territori, Cultura i Esports, Participació, Drets Col·lectius, Economia i Lluita antipatriarcal. Cada grup de treball decidiria quin aspecte dels molts temes inclosos a cada eix creia prioritari de treballar tenint en compte el context de Molins.
A l'assemblea oberta del proper 4 de maig aprovarem el programa polític, resultat de la feina dels grups de treball i de les aportacions dels punts de trobada.
A mode de resum, els punts de trobada van estructurar-se d'aquesta manera:
Territori: dijous 12 de febrer al Casal Popular La Barrina.
Des del nostre municipi tenim molt a dir pel que fa a la gestió de les fonts energètiques i sobre com volem consumir l'energia que necessitem. Per conèixer el context en el que ens trobem així com alternatives al model imperant aquest punt de trobada va organitzar-se conjuntament amb Enginyers Sense Fronteres, que van presentar el documental "Les nostres energies".
Més informació AQUÍ.
Cultura i esports: dimarts 24 de maig al Poliesportiu Municipal.
Un dels espais que hem trobat a faltar aquest quatre anys ha estat una taula on els diversos clubs esportius de la vila puguin exposar les seves necessitats i treballar conjuntament. Tenint en compte la bona salut esportiva de la vila però també les mancances que denúncien reiteradament alguns col·lectius, es va creure oportú dedicar un punt de trobada a aquest tema.
Més informació AQUÍ.
Lluita Antipatriarcal: dimecres 8 d'abril a la Federació Obrera i diumenge 19 d'abril al Casal Popular La Barrina.
Degut al caràcter transversal d'aquest eix, el punt de trobada va constar de dues sessions: un taller sobre rols de gènere per treballar el marc teòric que estructura la perspectiva de gènere i el feminisme i una jornada de treball col·lectiva on es van poder abordar debats al voltant de la lluita antipatriarcal així com definir línies d'acció municipalistes resultants d'aquests debats. La participació de Ca la Dona i del Front d'alliberament Gai de Catalunya va resultar molt enriquidora i volem agrïr les seves aportacions.
Participació: dissabte 11 d'abril a l'Ateneu Mulei.
Lamentablement, "participació" és una paraula cada cop més buida de contingut. Per aquest motiu, es va decidir donar un títol al punt de trobada molt explícit: "Participació: apoderament i democràcia directa". Així és com entenem nosaltres que hauria de la participació però primer cal desmuntar l'engany de la "participació informativa" i pensar mecanismes de presa de decisió de baix cap a dalt. Na Lurdres Quintero, regidora de la CUP a l'ajuntament de Valls, i de l'Isaac Arriaza, militant llibertari, van posar sobre la taula les contradiccions que duen implícitis molts processos participatius que no busquen el compromís de la ciutadanía en la presa de decisions sinó només legitimar les propostes fetes des de dalt.
Més informació AQUÍ.
Drets col·lectius: dilluns 13 d'abril a la Federació Obrera.
Tenint en compte el context de crisi habitacional i les dificultats de moltes famílies per fer front als pagaments dels subministraments bàsics, es va creure necessari dedicar el punt de trobada sobre drets socials al dret a l'habitatge. Aprofitant que aquests mesos s'estan recollint firmes perquè la Iniciativa Legislativa Popular sobre habitatge i contra la pobresa energètica vam convidar als seus impulsors: la PAH i l'observatori DESC perquè ens expliquéssin la seva lluita i poder conèixer els mecanismes que des del municipi es poden engegar per tal de poder respondre a aquesta emergència social.
Més informació AQUÍ.
Economia: divendres 24 d'abril a la Federació Obrera.
En aquesta ocasió es va creure oportú convidar a dos col·lectius que duen a terme projectes econòmics alternatius per conèixer la seva experiència i aprendre altre maneres de concebre la relació entre els productors i els consumidors. Per un costat, la PACA, iniciativa iniciada a Molins que explora noves formes de relació entre pagesos i consumidors, i per l'altra la Kordinadora de Kol·lectius del Park Alcosa, del País Valencià, una experiència d'apoderament veïnal i de gestió comunitària dels serveis municipals amb 30 anys d'experiència.